duminică, 11 mai 2014

INGHETATA DE VANILIE INGREDIENTE 2 oua intregi 2 galbenusuri 1 praf de sare 400 ml lapte 400 gr smantana ptr frisca 2 pastai vanilie naturala 8-10 linguri zahar PREPARARE PASTAILE DE VANILIE SE CRESTEAZA PE LUNGIMESI SE RAZULIESC CU VARFUL CUTITULUI SEMINTELE.SEMINTELE DE VANILIE IMPREUNA CU PASTAILE SE PUN INTR-O CRATICIOARA IMPREUNA CU LAPTELE.SE INCALZESTE LAPTELE PE FOCPANA CAND PRINDE O POJGHITA LA SUPRAFATA SI E PE PUNCTUL DE A DA IN CLOCOT.SE TRAGE CRATICIOARA DE PE FOC SI SE ACOPERA CU CAPACUL.SE LASA IN REPAUS 30 MIN.DUPA CARE SE INDEPARTEAZA PASTAILE DE VANILIE SI SE STRECOARA DE SEMINTE. IN TIMPUL DE REPAUS AL LAPTELUI CU VANILIE,INTR-UN CASTORN INCAPATOR SE BAT: OUALE,GALBENUSURILE CU SARE SI TOT ZAHARUL PANA SE FORMEAZA O CREMA CONSISTENTA. LAPTELE STERCURAT SE PUNE LA FIERT IAR PANA DA IN CLOCOT SI SE IA DE PE FOC, APOI SE ADAUGA PUTIN CATE PUTIN LAPTELE PESTE CREMA DE OUA SI SE AMESTECA BINE. SE PUNE LA FIERT SI SE FIERBE PANA SE INGROASA. SE LASA LA RACIT PUTIN APOI SE ADAUGA SMANTANA PTR FRISCA AMESTECAND PANA SE OMOGENIZEAZA BINE. SE BAGA LA CONGELATOR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu