miercuri, 12 ianuarie 2011

Daca tot ne-am obisnuit cu dezvaluirile care deranjeaza „mafia alimentelor” din Romania si care ne pot ajuta sa ne salvam de boli si suferinte…sa continuam!!!



Ce contine, in general, o clasica salată de icre Hering de la o firma cu…pretentii!!!



Ingrediente: ulei vegetal, apă carbogazoasă, icre sărate hering, ceapă, gelifiant-gumă xantan, gumă guar, conservant E 221, E 200,

acidifiant-acid citric (E330), antioxidant

E 316 (propil galat) care poate provoca iritaţii ale mucoasei gastrice sau ale pielii; în unele ţări este interzis în mâncarea copiilor

E 200 (acid sorbic) – iritant pentru piele
E221 (sulfit de sodiu) – alergii

E 330 (acid citric) – cancerigen, afte bucale



Daca va iubiti copiii si nepotii…cititi-le ce contin unele minunate jeleuri gumate cu arome

de fructe. Nu dam marca dar sa stiti ca nu prea conteaza…cam toate jeleurile gumate sunt la fel: bune si …cancerigene!!!

Ingrediente: sirop de glucoză, agent de uleiere (ulei vegetal, ceară Carnauba E 903), arome natural identice, vitamina C, coloranţi (roşu-azorubină E

122, galben – tartrazină E 102, albastru patent E 131.

E 903 – folosit în cosmetică si… cerneluri, o chimicala care poate provoca reacţii alergice

E 122 (azorubina) colorant roşu, reacţii adverse la persoanele astmatice şi la cele alergice la aspirină

E 102 (tartrazina) – colorant galben cancerigen care poate provoca mutaţii cromozomiale; determină deficienţe în vitamina B6 şi zinc; genează crize de astm bronşic, urticarie şi hiperactiviate la copii;

E 131 (albastru patent) – cancerigen



Pastă de ardei (nu-i dam numele dar e produsa in Romania. Oricum majoritatea sunt o apa si-un pamant)!!!



Ingrediente: pastă de ardei, pastă de tomate, amidon din porumb, oţet, zahăr, potenţiator de aromă (glutamat de sodiu), acidifiant (acid citric), agenţi de îngroşare (gumă xantan), conservanţi (sorbat de potasiu E 202, benzoat

de sodiu E 211), aroma naturală, colorant extract de ardei roşu, antioxidant (acid ascorbic)

E 621 (glutamat de sodiu), E 330 (acid citric), E 211 (benzoat de sodiu) – cancerigeni



O inghetata, care vreti voi, caci majoritatea respecta …reteta aceasta, contine:

apă, zahăr, grăsimi vegetale, lapte praf degresat, sirop de glucoză, emulgatori (mono şi digliceride şi esteri cu acizi graşi), stabilizatori, caragenan (E 407), arome identic naturale, acidifiant-acid citric, caramel (E 150), coloranţi artificiali - în funcţie de sortiment E 150 (caramel) – în categoria aditivilor suspecţi, se recomandă renunţarea la el pentru alimentele destinate copiilor!!! E407 (caragenan) – tulburări digestive (indigestie, vomă, colici abdominale)

E 122 (azorubina) este un colorant roşu, obţinut din gudron, care se adaugă la dulciuri, marţipan, cristale pentru jeleuri, peltea. Poate produce reacţii adverse la persoanele astmatice şi la cele alergice la aspirină. Este interzis în Japonia, Suedia, SUA, Austria şi Norvegia.

Pentru ca „prostimea” nu este aparata de nimeni, pentru ca „prostimea” e buna sa faca doar bani pentru „mafia alimentelor” si apoi sa moara usor si cu suferinte…azorubina este permisa si folosita la greu in Romania. Mai departe:

E 102 (tartrazina) – colorant galben cu puternica actiune cancerigenă (tumori tiroidiene), poate provoca mutaţii cromozomiale; determină deficienţe în vitamina B6 şi zinc; generează crize de astm bronşic, urticarie şi hiperactiviate la copii; interzis în Norvegia, Austria, Suedia, Elvetia, Marea Britanie, Olanda. Pentru noi, romanii, este aur curat…legal si folosit la greu!!!



Luati ceva de scris…mai dam 2-3 exemple referitoare la ce mancam noi, poporul cobai si sarac din aceasta tara - sat fara caini:



E 124 (roşu ponceau) interzis în SUA şi Norvegia, se găseşte la noi în… mezeluri. S-a dovedit puternic cancerigen pentru animalele de laborator si poate produce reacţii adverse la persoanele astmatice şi cele alergice la aspirină.

E 131 (albastru patent) - cancerigen, interzis în Australia, USA, Norvegia; se foloseşte în băuturile spirtoase şi prăjiturile „prostimii” !!! De ce oare doar la noi?

E 110 (sunset yellow) – cancerigen, congestie nazală, alergii, hiperactivitate, tumori renale, dureri abdominale, vomă, indigestie; interzis în Norvegia.



Pentru romani, bolile si moartea vin …in cosul zilnic de cumparaturi.

Nu vă lăsaţi înşelaţi de reclamele tip "ca la mama acasă" sau de ambalajele atrăgătoare. Gustul va poate înşela, căci unele chimicale dau arome mai intense decât cele naturale. "Afara-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul". Iata doar cateva „produse de laborator”, extrem de des cumparate odata cu mancarea si puse si in farfuria copiilor si nepotilor …poate pe viitor va mai ganditi!!!



E220-E228 Sulfiţi – conservanţi; provoacă alergii; în carne de hamburgeri, cartofi deshidrataţi, fructe confiate, prăjituri, bere, vin, oţet de vin. Bauturile alcoolice, cum ar fi berea sau vinul, sunt saturate de metabisulfit, care dă limpezime, dar care atacă sistemul digestiv. La bere, în procesul de pasteurizare sunt folosite substanţe chimice care provoacă migrene. Din punct de vedere al aditivilor alimentari, tăriile (vodca, whisky, etc.) nu prezintă pericol, întrucât chiar alcoolul este un bun conservant, dar în lichioruri se adaugă coloranţi: E 102 (tartrazina), E 110 (sunset yellow), etc.



E555 (silicatul de aluminiu şi potasiu) este folosit în sare, lapte praf şi făina. Deşi se cunoaşte că aluminiul este cauza unor probleme placentare în timpul sarcinii şi că este asociat cu boala Alzheimer, este permis în România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu