marți, 15 martie 2011

Trateaza-te natural de anxietate


Este deosebit de important sa mergi la un doctor pentru a-ti da un diagnostic adecvat si pentru a evita alte probleme de sanatate, care sunt declansate de anxietate.

Iata cateva dintre remediile naturale, care au fost verificate, si care dau rezultate remarcabile impotriva anxietatii.


Floarea pasiunii

Floarea pasiunii (Passiflora) este una dintre metodele traditionale pentru tratarea anxietatii si insomniei. Doua studii realizate pe 198 de persoane au examinat eficienta acesteia in cazul anxietatii.

Potrivit unuia dintre studii, floarea pasiunii poate fi comparata cu medicamentele cu structura de benzodiazepane. Din aceasta cauza exista o imbunatatire a performantelor stabilite de aceasta floare in comparatie cu medicamentele pentru insomnie, iar acest punct nu a fost remarcat de niciunul din studii.

Efectele secundare ale produsele care contin substante din floarea pasiunii sunt: greata, stare de voma, somnolenta si marirea ritmului batailor inimii. Siguranta administrarii florii pasiunii la femeile insarcinate, copiii, sau oamenilor cu afectiuni ale rinichilor sau ficatului nu a fost, inca, verificata.

Produsele care contin extract de floarea pasiunii nu trebuie luate impreuna cu sedativele, decat sub supravegherea medicului. De asemenea, aceasta poate intensifica efectele pentobarbitalelor, medicamente folosite pentru odihna si pentru ameliorarea tulburarilor nervoase.


Valeriana

Valeriana (Valeriana officinalis) este recunoscuta mai ales pentru remediile extraordinare asupra insomniei. De asemenea, aceasta este folosita si in cazul pacientilor care sufera de anxietate intr-un stadiu mediu, insa, specialistii recomanda folosirea limitata a valerianei in tratarea anxietatii.

De exemplu, cercetatorii au realizat un studiu, care a durat 4 saptamani, timp in care au comparat valeriana, medicamentul diazepan (Valium) si un inlocuitor al acestuia. Studiul a fost realizat pe 36 de persoane afectate de o stare generala a anxietatii. Nicio diferenta considerabila nu a fost gasita dintre cele 3 produse, cu toate ca studiul a fost analizat in amanunt.

De regula, produsele care contin extract de valeriana sunt administrate cu o ora inainte de culcare, de 2-3 ori pe saptamana pentru a da cele mai bune rezultate, iar un tratament dureaza cel putin 3 luni consecutiv.

Efectele secundare cauzate de administrarea produselor care contin valeriana includ: indigestia, dureri de cap, palpitatii si ameteala. Cu toata ca ceaiul de valeriana sau produsele pe baza de extract de valeriana sunt recomandate, majoritatea persoanelor nu suporta mirosul de valeriana si prefera sa faca un tratament cu pastile care contin valeriana.

Valeriana nu trebuie luat impreuna cu alte medicamente, in special cu acelea, care slabesc sistemul nervos central, cum sunt sedativele sau antihistaminele. De asemenea,cand urmezi un tratament cu valeriana nu trebuie sa consumi alcool, nu trebuie sa conduci, si nici macar nu trebuie sa te urci la volan. Totodata, specialistii recomanda sa nu se administreze valeriana inainte de o interventie chirurgicala, sau oamenilor care prezinta afectiuni ale ficatului. Consulta un medic inainte de a incepe tratamentul.


Kava

Originara din Polynesia, kava (Piper methysticum) are efecte remarcabile impotriva anxietatii. Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA a precizat ca persoanele cu afectiuni la ficat sunt supuse riscului ca aceste afectiuni sa se agraveze, daca includ in dieta zilnica kava.


Gama - aminobutitic acid (GABA)

BAGA este un amino acid cunoscut datorita rolului important pe care il joaca asupra psihologiei anxietatii. Cateva dintre medicamentele prescrise pentru tratarea anxietatii actioneaza prin stimularea receptorilor BAGA de la creier. Modalitatea prin care suplimentele orale cu BAGA pot ajunge la creier nu sunt cunoscute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu