vineri, 22 martie 2013

Salata de toamna cu pere Ingrediente ¼ lingurita piper negru macinat, 1 para para fara samburi feliata subtire , 1 mana de andive tocate, 1 mana de radicchio tocata, 1 mana frunze de salata verde rupte, 1 lingura capere tocate, 3 linguri ulei de masline, 2 linguri otet balsamic, 1 ½ lingurita mustar Dijon, 60g zahar, 80g nuca tocata, prajita, 1/2 lingurita sare Kosher Metoda de preparare Pune zaharul intr-o tigaie inalta pe foc mediu. Incalzeste pana cand zaharul se dizolva (1 minut). Si lasa-l pe foc inca un minut pana cand devine de culoarea caramelului. Ia-l de pe foc si amesteca in el nucile tocate. Apoi toarna amestecul pe o hartie de copt. Lasa-le sa se intareasca si apoi rupe in bucati. Amesteca otetul cu mustarul, adauga treptat si uleiul, apoi caperele tocate, amestecand continuu. Intr-un bol amesteca frunzele de salta, andive si radicchio. Pune deasupra felii de pere, apoi nucile caramelizate. Toarna dressing-ul condimenteaza cu piper.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu