vineri, 22 martie 2013
Supa mediteraneana cu ciuperci
Ingrediente
3 felii paine prajita, 1 rosie decojita si tocata, 2 linguri ulei masline, 1/4 ceapa tocata marunt, 1 litru supa legume/apa, 200 g ciuperci proaspete
Metoda de preparare
Spala si curata ciupercile de coaja. Indeparteaza capatul picioruselor si taie ciupercile in 4 (daca sunt mari) sau in 2 (daca sunt mai mici).
Incinge uleiul de masline intr-o oala adanca, la foc mediu. Caleste 2-3 minute ciupercile, adauga ceapa si caleste-le impreuna pana cand ceapa devine aurie. Adauga rosia tocata si prajeste in continuare timp de 8 minute.
Acum poti sa torni zeama de supa (sau apa), dar pasteaza 2-3 linguri din supa pentru „picada”. Cand amestecul incepe sa fiarba adauga cele 3 felii de paine intregi si sare, dupa gust. Lasa-le sa fiarba inca 15 minute la foc mediu.
Intre timp pregateste „picada”, cea care va da gustul unic al acestei supe. Iti trebuie:
1 catel de usturoi
3 migdale prajite
1 praf de sofran
1 parf de sare
Intr-un mojar, zdrobeste cu un pisalog, adaugand una dupa alta: usturoiul, sofranul, migdalele. Adauga cele doua linguri de supa si sare si amesteca bine.
Toarna “picada” in oala peste supa de ciuperci si lasa la fiert inca 3-4 minute. Mai adauga sare, daca e nevoie si …supa este gata! Se serveste fierbinte!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu