luni, 1 februarie 2010

5 secrete pentru un ten tanar
Odata cu trecerea timpului, pielea isi diminueaza productia de colagen si elastina, ceea ce duce la formarea ridurilor. Dar nu doar trecerea timpului te face sa imbatranesti, ci si cateva obiceiuri de viata. Si, pentru ca un rid poate fi atenuat, dar nu inlaturat definitiv (decat cu bisturiul), e mai bine sa previi aparitia lui. Cum? Trebuie sa folosesti creme antirid care stimuleaza productia de colagen si de elastina si, de asemenea, sa eviti urmatoarele obiceiuri:

1. Fumatul dauneaza grav frumusetii
Fumatul e responsabil de aparitia prematura a ridurilor, a punctelor negre si de ingrosarea pielii. Nicotina reduce cantitatea de oxigen din sange, pielea isi pierde elasticitatea, firele de colagen se deterioreaza, apar ridurile, tenul se ingalbeneste, se ingroasa, porii se dilata si se astupa cu sebum si fum. In plus, gestul facut de fiecare data cand tragem din tigara determina aparitia micilor riduri din jurul buzelor.

SOLUTIE: Lasa-te de fumat sau macar redu numarul tigarilor. Foloseste creme a caror formula este imbogatita cu vitamina C, E, retinol si activi antirid, pentru a combate actiunea oxidanta a tigarilor. Si, o data pe saptamana, fa o baie de aburi si aplica pe fata o masca exfolianta.
2. Alcoolul zbarceste tenul
Consumul excesiv de alcool, in special tarii, poate duce la cresterea concentratiei radicalilor liberi, congestioneaza tenul si scade cantitatea de apa din organism ce duce la riduri.

SOLUTIE: Mananca regulat fructe si legume bogate in vitamina C, pentru a combate actiunea radicalilor liberi, bea cel putin 2 litri de apa pe zi si foloseste creme hidratante.
3. Expunerea la soare imbatranesteSoarele deshidrateaza pielea, care se usuca si se cojeste, devenind aspra si lipsita de suplete, ceea ce favorizeaza aparitia ridurilor. Uneori, din dorinta de a ne bronza rapid, ne expunem tenul neprotejat la soare. Lumina prea puternica sau, din contra, prea slaba, ne face sa strangem ochii, ceea ce duce in timp la formarea unor cute cunoscute sub denumirea de "laba gastei".

SOLUTIE: Inainte de a merge la plaja, aplica pe piele, dar mai ales pe ten, creme cu factor de protectie solara care-ti vor proteja tenul de imbatranire, de cancere de piele si care te vor ajuta sa capeti un bronz mai lent, dar durabil. In zilele insorite, poarta ochelari de soare cu lentile de buna calitate si citeste intotdeauna la o lumina adecvata.
4. Slabirea rapida se lasa cu riduri
Desi nu e estetica, grasimea are un rol dublu: asigura suport pentru piele si protectie pentru organism. Cand grasimea cutanata se diminueaza in urma unei slabiri excesive si rapide, suportul care mentine netezimea pielii dispare. Slabirile repetate sunt vinovate si pentru aparitia vergeturilor, a barbiei duble si pentru lasarea pielii si a sanilor.

SOLUTIE: Adopta diete pe termen lung, care asigura scaderea in greutate in mod sanatos, foloseste creme cu colagen sau elastina si practica zilnic exercitii fizice pentru tonusul muscular.
5. Lipsa dintilor modifica fizionomia
Retragerea buzelor, infundarea obrajilor si scurtarea diametrului vertical al fetei imbatranesc chipul!

SOLUTIE: Trateaza orice carie pentru a nu ajunge la pierderea dintilor si a maselelor sau completeaza lipsurile imediat ce apar!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu