sâmbătă, 13 februarie 2010

Dieta care face pielea frumoasa!
In urma testelor facute in laboratoarele producatorilor de cosmetice Nude , Loreal si Clinique se poate spune ca unele alimente sunt capabile sa imbunatateasca calitatea pielii, in general, si a tenului in special.

Puse cap la cap, regulile dietei pentru o piele frumoasa insumeaza noua principii de baza. La acestea, se adauga ingrijirea zilnica a pielii si tenului, tratamentele cosmetice si, nu in ultimul rand, grija generala fata de tine si frumusetea ta.



Omega 3 si Omega 6 – specialisti in frumusete

Controleaza si regleaza consumul de grasimi. Grasimile sunt necesare pentru sanatea pielii, dar este esentiala calitatea si cantitatea lor, spun expertii de la Loreal. Grasimile trebuie consumate in cantitati mici si trebuie sa provina din surse vegetale. Raportul dintre omega 6 si omega 3 trebuie sa fie de 2 la 1. De cele mai multe ori, consumul uzual implica un raport de 15 la 1 ceea ce este daunator si sanatatii, si pielii tale. Omega 6 se gaseste in uleiul de floarea soarelui, in cea mai mare proportie, iar acest ulei este principala sursa de omega 6. O solutie pentru echilibrarea raportului este consumul limitat de ulei de floarea soarelui, o lingura la fiecare masa, si cresterea consumului de uleiuri bogate in omega 3, cum sunt uleiul de masline, de nuci sau a uleiului existent in fructele de avocado.


Dulciurile nu fac bine la piele

Carbohidratii din dulciurile rafinate sunt principala cauza a problemelor de natura inflamatorie. La aceasta, se adauga celulita si acneea. Dulciurile rafinate intretin acneea si o favorizeaza. Solutia: renunta la dulciurile rafinate si evitarea a tot ceea ce insemna carbohidrati care provin din surse albe. Este vorba despre zaharul alb rafinat, despre cartofi, in toate formele in care acestia poti fi preparati, si despre produsele de panificatie din faina alba (paine, foetaje, aluaturi).


Stresul si nervii dauneaza grav frumusetii

Testele efectuate de Clinique au aratat ca stresul si enervarea, chiar de scurta durata, fac foarte rau pielii. S-a dovedit ca exista un intreg lant hormonal care determina cresterea concentratiei de colesterol, reducerea cantitatii de insulina si o vasoconstrictie daunatoare, care se asociaza cu stresul si enervarea. Fiecare in parte, fac rau. Asocierea acestor fenomene iti afecteaza grav pielea si te imbatranesc.


Ciocolata neagra

Specialistii recomanda ciocolata neagra, pentru tineretea si frumusetea pielii tale. Dar nu orice fel de ciocolata. Cea mai buna alegere inseamna minim 75% cacao si fara creme sau umpluturi. Alege tabletele de ciocolata simpla, cu un continut mare de cacao. Este un energizant sanatos, o sursa de antioxidanti de foarte buna calitate si toate acestea intr-un pachet caloric mic.
Ca pestele in apa

Aici este vorba despre o dubla recomandare. Pe de o parte, este vorba de cantitatea de apa pe care o bei pe parcursul unei zile - minim doi litri (in care se include si laptele, si cafeaua, si ceaiurile, dar si farfuria cu supa), dar si consumul minim de peste dintr-o saptamana: 500 de grame. Asta ar insemna, in medie, doua - trei portii pe saptamana.

Patrick Holford, nutritionist renumit, sustine ca este recomandat, in cazul unei alimentatii deficitare la capitolul peste, uleiul de peste in capsule. Este vorba despre principiile active continute in carnea de peste, care nu se gasesc in niciunul dintre celelalte alimente si care sunt solutia eficienta, dar si la indemana, pentru a reduce riscurile afectiunilor inflamatrorii. Mai mult, acestea mentin la nivel optim membrana celulara, capacitatea de hidratare celulara, ceea ce in final nu face decat sa te faca sa te simti mai tanara, iar pielea ta sa arate stralucitor.


In continua miscare

Miscarea este un element care mentine fumusetea, tineretea si prospetimea tenului tau, dar si a pielii, in general. Experti ai Univesitatii Illinois din Chicago au dovedit ca sangele transporta componente care au efect tonic, care previn inflamatiile si au capacitati de reconstructie a tesuturilor la 30 de minute dupa o activitate fizica sustinuta, care a durat cel putin 15 minute. Efectele apar proportional si atunci cand este vorba despre o miscare fizica alerta, si atunci cand este vorba de o miscare mai lejera, cum ar fi, de exemplu, o plimbare.
Efectul este urmarea intensificarii schimburilor gazoase, care apar in cursul efortului. Beneficiile apar chiar si la un minimum de activitate fizica, adica 20-30 de minute, de trei ori pe saptamana.


Laptele – elixirul tineretii

Bea lapte! Sunt extrem de utile atat mineralele din lapte, cat si vitamina D pe care acesta o contine.Vitamina D este considerata una din vitaminele frumusetii si o conditie a sanatatii. Nutritionistii sustin ca, daca ai un regim de viata echilibrat, ai o greutate normala si un nivel normal al colesterolului, este indicat sa consumi lapte integral, nu lapte degresat. Grasimile continute in lapte sunt foarte bune pentru piele, au calitati antioxidante si efecte anti-inflamatorii.


Cantarul, amicul fumusetii

Greutatea este un criteriu esential. Grasimea depusa este cauza tuturor relelor, de la cosuri, la celulita, de la probleme generale ale pielii si articulatiilor, pana la vergeturi, piele lasata si inca multe altele. Un indice de masa corporala care sa fie in grafic, raportat la varsta si inaltimea ta, este garantia unui ten frumos.


Surse probiotice

Consuma iaurt natural! Este vorba despre iaurtul simplu, fara zahar, fara fructe si fara conservanti. Poti alege iaurtul adevarat, preparat in casa, sau analizand bine eticheta produselor pe care le cumperi. Pentru a fi in forma, frumoasa si sanatoasa, este nevoie de 200-400 de grame de iaurt pe zi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu