luni, 1 februarie 2010

Ingrijirea ochilor la 20, 30, 40 de ani
Cum ochiul este un organ fragil, ingrijirea lui trebuie sa fie foarte delicata si atenta. Dar nu numai ochii sunt sensibili, ci si pielea din jurul lor, ea fiind de patru ori mai fina decat cea de pe barbie. Din cauza peliculei hidrolipidice foarte subtiri si a microcirculatiei lenese din aceasta zona, semnele de oboseala - pungi, cearcane si riduri fine - se vor instala in primul rand aici. Asa se explica de ce zona cu pricina imbatraneste cel mai repede.

La 20 de ani - incepe ingrijirea
20 de ani este varsta la care trebuie sa incepi sa-ti insusesti anumite obiceiuri de frumusete. Demachierea completa a fardurilor si hidratarea pielii trebuie sa iti intre acum in reflex. 25 de ani este momentul in care e bine sa incepi sa folosesti zilnic o crema speciala pentru zona ochilor. Aplic-o in fiecare dimineata, prin masaj si mici presiuni succesive, la coltul interior si exterior al ochiului. Ideala este o crema hidratanta.

SFAT: Cand ai ochii obositi, pune pe fiecare dintre ei o compresa din bumbac imbibata in apa de albastrele, timp de 10 minute.
RECOMANDARE PRODUSE: Aqua sensation Crema de ochi Anticearcan de la Nive Visage, pret: 32,50 lei.
La 30 de ani - ingrijire profunda
Pentru a lupta impotriva semnelor de oboseala, e necesar sa-ti faci un obicei din folosirea cremei pentru conturul ochilor dimineata, sau dimineata si seara in timpul iernii ori, daca pielea ta este uscata, chiar si vara. Alege formule hidratante si revigorante, care previn aparitia ridurilor. De doua ori pe saptamana, pune o masca hidratanta sau aplica-ti comprese anti-oboseala cu ceai sau infuzie de albastrele.
SFAT: Daca lucrezi mult la computer, aplica pe ochi de doua ori pe saptamana comprese reci cu ceai calmant, de tei sau de sunatoare, timp de 15 minute.
RECOMANDARE PRODUSE: Crema energizanta pentru conturul ochilor Culture Bio de la Yves Rocher, pret: 59 lei.
La 40 de ani - incepe prevenirea
Acum, trebuie sa previi imbatranirea ochilor prin aplicarea cremelor hranitoare cu efect antirid, evitand astfel instalarea ridurilor prea accentuate. Aplica aceste creme dimineata si seara, descriind semicercuri cu varful degetelor peste tot ochiul. Acest masaj are efect de drenaj, pe langa cel de tonificare. Pentru situatii in care oboseala isi spune cuvantul, ascunde cearcanele cu ajutorul unui fard corector si diminueaza pungile printr-un masaj rapid, cu un cub de gheata infasurat in tifon.

SFAT: Seara, elimina machiajul cu un demachiant special pentru ochi. Trebuie sa fie hipoalergenic, pentru ca odata cu varsta pielea din jurul ochilor se subtiaza, sensibilizandu-se si mai mult.
RECOMANDARE PRODUSE: Eucerin Hyaluron-Filler crema pentru ochi reface volumul pielii din jurul ochilor, umpland din interior ridurile si ofera ingrijire intensiva antirid de zi, cu protectie SPF 10 + UVA. Pret: 80,44 lei.
Reguli pentru aplicarea eficienta a cremei de ochi
1. Pune un strop de crema sau gel pe varful unui deget si lasa produsul sa se incalzeasca pret de cateva secunde. Aplica-l apoi in zona ochilor, incepand de la coltul interior si mergand circular in sens invers acelor de ceasornic pana ajungi din nou in coltul intern. Maseaza in acest fel cam de 3-4 ori.

2. Aplica o cantitate mica de crema doar sub ochi, masand de la coltul interior spre cel exterior, de 3-4 ori.

3. Apasa usor punctele de presiune cu degetul aratator: la baza sprancenei (acolo unde incepe), la coada sprancenei, si apoi sub ochi, in mijlocul cearcanelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu