luni, 1 februarie 2010

Salata de ton marinat - o sursa gustoasa de Omega 3
Dupa cum este bine stiut, carnea de peste este bogata in vitamina D si acizi grasi Omega 3: 100 grame de ton contin 900 mg EPA - acid eicosapentenoic - si DHA - docosahexenoic (surse de grasimi Omega 3). Introducerea in alimentatia zilnica a alimentelor bogate in acizi grasi Omega 3 amelioreaza problemele cauzate de tensiunea arteriala ridicata. Totodata, cosumul de acizi grasi omega 3 corelat cu un risc mai redus de diabet zaharat.

Salata de ton marinat
Pentru: 4 portii
Timp de preparare: 15 min + 1 ora
Dificultate: usor

4 linguri ulei de masline
200 g fileu proaspat de ton
1 morcov
40 g de ciuperci la conserva
4 g de piper roz
3 linguri de otet de vin rosu
200 g spanac tanar
sare
piper

1.Fileurile de ton se taie cuburi, apoi se marineaza cu otet aromatizat de vin rosu, piper roz si putina sare.
2.Continutul se lasa la marinat in frigider timp de cel putin o ora.
3.Taiati tulpinile spanacului, spalati-le in mai multe ape, apoi scurgeti-le bine si lasati-le sa se usuce.
4.Spalati ciupertile si taiati-le in cuburi.
5.Curatati morcovul, spalati-l si taiati-l cuburi sau dati-l prin razatoare.
6.Pe un platou, asezati spanacul in mijloc si ornati-l cu pestele marinat.
7.Presarati ciupercile si morcovii si adaugati sare si piper.
8.Stropiti continutul cu ulei de masline, chiar inainte de servire.
Va dorim pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu