luni, 1 februarie 2010

Ce fond de ten e cel mai bun iarna?
Asa cum iarna treci de la hainele subtiri la cele groase, la fel trebuie sa procedezi si cu produsele cosmetice, mai ales cu fondul de ten, care are scopul de a proteja pielea de intemperii. Iarna, chiar si tenul gras poate renunta la formulele matifiante, deoarece se ingrasa mai putin, iar excesul de sebum poate fi tinut in frau cu putina pudra. Ideale in aceasta perioada sunt fondurile de ten fluide, cele sub forma de spuma si cele cremoase.

Fondul de ten fluid
Fondul de ten cu formula translucida este indicat pentru tenul normal, fara pete si imperfectiuni. Ideal atunci cand vrei sa dai putina culoare pielii, e folosit mai mult pentru o uniformizare usoara, ca baza de machiaj si ca mijloc de protectie a pielii. Aplicarea se face cu degetele sau cu buretelul. Fondul de ten cu formula fluida hidratanta este destinat tenului uscat si se aplica foarte usor. Contine mai mult de 50% apa, uleiuri hidratante si ingrediente calmante, care aduc pielii hidratare si protectie. Textura fluida nu acopera porii si da tenului un aspect natural.

Fondul de ten tip spuma
Formula tip spuma ofera o acoperire usoara si perfect mata, fara sa incarce pielea, si este potrivita pentru toate tipurile de ten. Formula cu polimeri de silicon previne incarcarea tenului.
Fondul de ten de tip spuma se aplica usor, cu degetele, dand pielii un aspect natural si catifelat. Pigmentii de culoare ofera o acoperire mare a imperfectiunilor. Acest tip de fond de ten este suficient in perioada rece pentru tenul gras, dar, daca excesul de sebum este mare, luciul poate fi combatut cu o tusa fina de pudra.

Fondul de ten compact tip crema
Este rezistent la sebum chiar daca alegi varianta simpla, nu cea cu pudra si corector. Are o mare putere de acoperire, ramane pe piele foarte mult timp si, cu toate astea, nu incarca tenul. Se aplica usor si rapid cu buretelul din dotare.

TRUCURI:

Pune fondul de ten pe mana si intinde-l usor prin miscari circulare, pentru a-l incalzi; astfel, se va intinde mult mai repede.

Foloseste o cantitate mica de fond de ten; daca vrei sa acoperi o imperfectiune a tenului, apeleaza la un corector.

Aplica fondul de ten cu degetele sau cu buretelul, pentru un aspect natural, si cu o pensula, daca iti doresti un machiaj mai sofisticat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu