luni, 1 februarie 2010

Tendinte in frumusete pentru iarna 2010
Machiaj
Pentru sezonul rece 2009/ 2010, creatorii de moda ne recomanda haine in nuante inchise, cu croiuri indraznete si aplicatii lucioase, in aceleasi tonuri. La acest tip de tinute, machiajul devine un accesoriu, un element de culoare.

STRALUCITOR. Daca iti place combinatia culorilor tari si stralucitoare, afla ca iarna aceasta face furori combinatia albastru-auriu. Foloseste aceste culori pentru machiajul ochilor, iar daca vrei un machiaj mai puternic, contureaza-i cu negru.

Aplica pe obraji o tusa fina de bej, iar pentru buze opteaza pentru un gloss natural si stralucitor, fie pentru clasicul ruj rosu. Nu uita de rimel si de fondul de ten.


NATURAL. Chiar daca e iarna, machiajul diafan ramane in trend. Nu trebuie sa te limitezi numai la la culori reci si puternice, un chip natural va fi intotdeauna admirat. Aplica pe toata fata, dar si pe gat si pe decolteu, un fond de ten luminos si cu putere de acoperire mare, care sa dea pielii un aspect perfect, fara nicio imperfectiune.

Pentru ochi, foloseste un fard bej-roz si rimeleaza genele, fara sa le incarci - o singura aplicare ar trebui sa fie suficienta. Imbujoreaza-ti obrajii cu un blush roze si aplica pe buze gloss roz, usor sclipitor.
SMOKY. Un fard fumuriu aduce un plus de farmec privirii si mareste ochiul. Daca te simti bine cu acest tip de machiaj, adopta-l si pentru seara de Revelion. Incepe cu aplicarea fondului de ten, apoi contureaza ochii cu un creion negru si gradeaza culoarea cu un fard fumuriu. Pentru obraji si buze, alege un roze-somon, usor portocaliu, cu sclipiri de diamant
Coafura
Coafurile neglijente, care au dominat sezoanele trecute, au lasat locul acum unor stiluri sofisticate. Naturaletea si simplitatea sunt cuvintele de ordine in definirea frizurilor acestui sfarsit de an. Cu volum sau fara, parul trebuie sa arate perfect, iar atentia la detalii este importanta. Iata coafurile de top pe care le poti adopta:

PAR DREPT. Se potriveste persoanelor cu par scurt, mediu. Parul se indrepata cu placa si se piaptana lipit de cap, fixandu-se bine. Este o coafura comoda, care se asorteaza cu orice tinuta. Ai nevoie de o masca-tratament care sa dea vigoare si suplete parului, de o placa de intins si de fixativ. Atentie, parul drept nu se potriveste fetei rotunde sau patrate!

COC NEGLIJENT. Aceasta pieptanatura este potrivita pentru o podoaba capilara sanatoasa si ferma, de dimensiune medie. Parul se trateaza cu produse speciale de stralucire si netezire, apoi se piaptana si se aplica o tusa fina de fixativ. Leaga coada cu un elastic, dar nu foarte strans. Rasuceste-o si prinde-o cu agrafe, usor neglijent si cu varfurile in afara. Poti sa scoti chiar tu din coada doua-trei suvite, ca sa ciufulesti putin cocul. La final, aplica din nou fixativ, insistand pe varfuri.


COC MELC. Este coafura ideala pentru tinutele clasice, simple, dar extrem de elegante. Desi pare usor de facut, acest coc necesita multa grija, parul trebuie sa aiba lungime, iar firul sa fie greu si usor de manevrat. Indinde parul cu placa si prinde-l bine intr-o coada la ceafa. Aplica fixativ, pe toata lungimea cozii, apoi rasuceste-o, incolaceste-o in jurul elasticului si prinde-o cu agrafe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu