joi, 1 aprilie 2010

Avem nevoie de dovezi de iubire?
Dragostea pe care o simti fata de cineva ti-o manifesti in diferite moduri. Dar cum percepe iubitul/iubita dovezile tale de iubire? Se spune ca dragostea adevarata nu are nevoie de dovezi, trebuie doar sa o simti si sa o traiesti la intensitate maxima.

Sa analizam urmatoare situatie: un cuplu in care partenerii se inteleg perfect pe multe planuri, dar modurile lor de a-si dovedi iubirea unul fata de celalalt difera. El ii spune "Te iubesc" si ii aduce cate un buchet de flori in fiecare zi, in timp ce ea nu ofera inapoi un raspuns al gesturilor pline de iubire pe care partenerul le face pentru ea. Si, astfel, asteptarile lui sunt inselate...

Dragostea ideala este cea in care oferi si nu ceri nimic in schimb... O relatie ideala este cea in care comunicarea dintre parteneri este prioritara si de aceea trebuie sa fii foarte atenta cu "mesajele" pe care care le transmiti partenerului, pentru a nu se simti neglijat si ranit. Trebuie sa invatam sa apreciem aceste gesturi, oricat de neinsemnate ar parea.

Incearca sa te pui in locul lui... cum te-ai simti cand iubita ta ar primi cu raceala toate cuvintele si gesturile tale pline de tandrete? Nu tocmai bine. O discutie despre opinia fiecaruia in ceea ce priveste dovezile de iubire ar fi mai mult decat utila pentru amandoi. Nu il lasa sa traga singur concluzii, pentru ca pot fi gresite si va pot afecta relatia de dragoste.

Noi, femeile, fiind mai romantice, ne dorim ca partenerul sa ne "surprinda" cu cine atent aranjate, petale de trandafiri in dormitor etc., dar nu toti barbatii gandesc precum o femeie... Nu trebuie sa ne asteptam sa primim in schimbul gesturilor noastre de dragoste aceleasi dovezi de iubire, pentru ca fiecare isi arata afectiunea in felul lui.

"Poate ca este frumos sa-mi spuna in fiecare zi ca ma iubeste, dar oare asta inseamna dragoste adevarata? Sincer, prefer sa-mi spuna o data pe an ca ma iubeste si sa-mi fie alaturi atunci cand am nevoie de el cu adevarat.

Se stie foarte bine ca vorbele sunt spuse acum si sunt luate de vant, dar faptele raman si cantaresc. Important este sa simt ca sunt iubita si sprijinita. In concluzie, prefer sa lase vorbele afara si sa vad faptele", este de parere Ileana.

Ioana spune ca s-ar plictisi ca partenerul ei sa ii spuna in fiecare zi ca o iubeste. "Nu as mai simti nicio noutate, niciun fior si as reactiona ceva de genul: 'Asa, si? Hai ca si eu te iubesc!'. Nu ma incalzesc cu nimic doua cuvinte repetate inconstient, daca faptele palpabile spun contrariul. Iar dupa ciocolata nu ma dau in vant, asa ca daca ma iubeste, ar trebui sa retina acest aspect.

In schimb, daca reuseste sa ma surprinda cu un buchet de flori sau orice lucru simplu in zile obisnuite si fara un motiv anume, atunci efectul va fi cel scontat".

Exista situatii in care aceste dovezi de dragoste vin din nesiguranta sentimentelor partenerului... "Oare ma mai iubeste? Poate daca ii pregatesc o cina romantica, imi va arata si el cat de mult ma iubeste!" In cazul in care te simti nesigura de sentimentele partenerului, de preferat ar fi sa aveti o discutie pe aceasta tema. Ar fi crunt sa simti suferinta unei relatii instabile...

Insa, daca iubitul nu iti spune in fiecare zi 'Te iubesc', asta nu inseamna neaparat ca sentimentele lui s-au schimbat sau te iubeste mai putin decat ieri. Poate el nici nu stie ca iti face placere sa auzi aceste cuvinte... Comunicati si spuneti-va ce si cat de mult va plac anumite vorbe sau gesturi...

"Avand in vedere ca am fost si sunt un copil rasfatat, sunt obisnuita sa primesc aceste mici dovezi de iubire si nu imi place sa ma simt neglijata. Ador sa ma trezesc cu un 'Te iubesc!' soptit la ureche sau un mic 'pupic' prin sms (fara excese, insa), plus micile surprize 'dulci', care imi arata cat de bine ma cunoaste si care ma fac sa uit de cearta care a avut loc cu putin timp inainte.

Insa, aceste 'dovezi' trebuie sa vina de la sine si, de cele mai multe ori, sunt prezente intr-o relatie unde exista iubire", este de pare Alina.

Intr-o relatie, trebuie sa gasim un echilibru, sa stim sa balansam sentimentele pe care le simtim fata de cel de langa noi si modurile in care sa le evidentiem in ochii lui. O relatie nu poate functiona pe principiul "Ma iubesti? Dovedeste-mi!" sau "Degeaba spui ca ma iubesti, daca nu imi arati asta!", pentru ca dragostea adevarata este mai presus de orice dovada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu