joi, 1 aprilie 2010

Totul despre orgasm
Uneori toata aceasta incursiune in lumea sexualitatii poate ridica multe semne de intrebare, iar raspunsurile nu sunt tocmai usor de priceput. De aceea, ne-am gandit sa abordam un subiect “fierbinte”: orgasmul si implicatiile lui.
Orgasmul este de fapt marele scop al fiecarei “intalniri” sexuale dintre tine si partenerul tau. In mod ironic, tensiunea la care ne supunem pentru a avea orgasm ne poate sta chiar in calea obtinerii acestuia.
Daca ne petrecem mai putin timp gandindu-ne la el si mai mult timp invatand cat mai multe despre aceasta placere, sansa de a avea partide sexuale cat mai reusite (ce pot culmina cu un orgasm) poate creste considerabil.
1. Ce este un orgasm?
Este orgasmul o eliberare fizica? Este un stare psihica a abandonului de sine? Este transpunerea spirituala a termenului frantuzesc “la petite mort”, adica granita dintre viata si moarte, apogeul, intalnirea celor doua lumi care este posibila doar in astfel de momente?
Inainte de a incepe sa te preocupi daca ai orgasmul potrivit sau daca ai putea avea ceva mai mult, stai cateva minute si gandeste-te cum definesti orgasmul pentru tine si cum cercetarile definesc orgasmul pentru noi toti. In urma acestei analize iti vei da seama de nevoile tale personale pentru a sti ce cauti pe viitor.
2. Sunt orgasmele diferite de la barbati la femei?
Fie ca-ti place sau nu suntem comparabile cu barbatii din multe puncte de vedere. Desi vrem sa credem ca suntem foarte diferiti in functie de sex, de cele mai multe ori exista similitutidini.
Cand vrei sa compari orgasmul la ce te gandesti mai intai? La manifestarea fizica? La experienta psihica? Reactia emotionala?
Dar daca luam intreaga experienta a orgasmului, atunci putem afirma ca femeile experimenteaza altfel acest orgasm. Si totusi, descrierea ambelor sexe despre experienta pe care au trait-o in timpul orgasmului nu este tocmai altfel. Se pare ca traim la fel de intens ca doar suntem tot oameni.
3. Cum iti dai seama ca ai avut orgasm?
Acest moment de placere nu vine tocmai usor pentru multi dintre noi. Pe fondul unei educatii sexuale nu foarte vasta si, uneori, cu impresii gresite despre corpul si sexualitatea noastra, ajungem sa avem foarte greu orgasm sau sa nu stim daca am trait aceasta experienta sau nu.
Este bine de stiut ca nu exista vreun test pe care-l poti face ca sa-ti dai seama daca ai avut orgasm, dar sunt cateva semne dupa care realizezi daca acea partida de sex a fost reusita si a culminat cu un orgasm:
• ti se accelereaza bataile inimii si tensiunea arteriala creste
• simti un fior in tot corpul si pielea reactioneaza si ea
• corpul se incoredeaza pentru cateva secunde dupa care urmeaza o relaxare binemeritata
4. Este adevarat ca orgasmul este bun pentru sanatate?
Aceasta placere nu numai ca te face sa te simti extraordinar, dar vine si cu tot felul de beneficii pentru sanatatea ta. De la reducerea riscului aparitiei cancerului de prostrate pana la diminuarea stresului sau insomniei si disparitia migrenelor severe.
Asa ca daca face bine si pentru sanatate, ce te mai opreste sa incerci sa-l obtii cat mai des?
5. Care sunt tipurile de orgasm?
Cand vine vorba de orgasm, un singur fel nu este de ajuns. Si oricat ai incerca sa eviti comparatia trairilor tale sexuale cu ale altora, poate fi folositor pentru a iti contura mai bine propria sexualitate. Atunci cand auzi cum altii, in special cei care-si petrec viata gandindu-se la sex, stiu sa faca diferente foarte clare intre orgasme, vei avea de invatat.
Orgasmul clitoridian si orgasmul vaginal sunt cele doua tipuri de placere pe care o femeie le poate avea. Cel clitoridian se obtine prin stimularea clitorisului, iar cel vaginal prin penetrare vaginala.
Cercetatorii spun ca orgasmul clitoridian este caracteristic celor tineri si neexperimentati, iar cel vaginal il are femeia matura, care stie s se bucure de sexualitatea ei. Iar o femeie care nu poate trai decat orgasmul clitoridian s-a oprit cumva din dezvolatrea ei.
Parerea mea este ca ce nu stii poti afla destul de usor, iar daca vrei sa traiesti adevarata placere sexuala trebuie sa lasi deoparte orice inhibitie si sa inveti sa te bucuri de corpul si feminitatea ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu