marți, 9 martie 2010

Ai o viata sexuala implinita?
arata concluziile studiului European Sexual Confidence Survey realizat recent.

Cercetarea a demonstrat ca 72% dintre respondenti (barbati si femei) considera ca cel mai important element al increderii barbatului in propria sexualitate este capacitatea de a oferi partenerei sale satisfactie din punct de vedere sexual.

Studiile anterioare au aratat ca satisfactia sexuala este legata de fermitatea erectiei; odata cu imbunatatirea functiei erectile a barbatului se imbunatateste, de asemenea, si satisfactia sexuala a partenerei.

Potrivit studiului, mai mult de un sfert dintre femeile din Romania considera ca partenerul lor doreste sa-si imbunatateasca semnificativ experienta prin obtinerea unor erectii ferme, in vederea imbunatatirii vietii sexuale.

"Tulburarile de erectie pot afecta barbatii apartinand tuturor categoriilor de varsta si sunt mai frecvente decat se considera in general. Rezultatele acestui studiu demonstreaza ca desi 77% dintre barbatii cu varste cuprinse intre 25 si 64 de ani manifesta erectii ferme, acest procent se reduce la doar sapte din zece barbati cu varste cuprinse intre 55 si 64 de ani," afirma prof. asoc. dr. Nicolae Calomfirescu, presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania.

"Acest fapt se datoreaza ignorarii aspectului de incredere in propria sexualitate, odata cu scaderea capacitatii de satisfacere a partenerei, ceea ce va determina un efect negativ asupra starii generale de sanatate si va afecta relatia interpersonala", continua acesta.

Lipsa increderii in propria sexualitate a partenerului tau este, in esenta, o problema a cuplului, deoarece efectele psihologice pot afecta semnificativ relatia dintre voi. Exista, insa, sedinte de terapie, iar imbunatatirea functiei erectile a partenerului, prin cresterea increderii in propria sexualitate, aduce un plus starii afective si calitatii vietii de cuplu.

Ramona nu crede ca, intr-o relatie, totul depinde de el. "Daca femeia nu are incredere in sexualitatea ei, e inchisa si refuza sau nu stie sa simta, degeaba e partenerul ei macho man. Sexul se face in doi si ambii parteneri trebuie sa fie implicati si deschisi. 'It takes 2 to tango', cum se zice".

Studiul European Sexual Confidence Survey a fost realizat in 12 tari din Europa (Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Italia, Olanda, Spania, Suedia, Romania, Turcia, Marea Britanie) si a evaluat optiunile a 8576 de subiecti, barbati si femei.



Alte rezultate ale studiului:


84% dintre barbati si 74% dintre femei au afirmat ca, pentru barbati, cel mai important element al increderii in propria sexualitate masculina este reprezentat de capacitatea de a oferi satisfactie sexuala partenerelor;
1/3 dintre subiecti considera ca fermitatea erectiei si capacitatea de a oferi satisfactie, din punct de vedere sexual, sunt corelate direct cu increderea in propria sexualitate masculina;
95% au afirmat ca increderea in propria sexualitate masculina este importanta pentru obtinerea unui act sexual satisfacator;
aproximativ 9 din 10 au afirmat ca un act sexual satisfacator este determinat de capacitatea barbatului de a obtine si mentine o erectie ferma;
94% considera ca un act sexual satisfacator este legat de starea generala de bine, oferind o satisfactie superioara in viata sociala;
90% dintre subiecti considera ca absenta increderii in propria sexualitate masculina, ca rezultat al unor erectii nesatisfacatoare, are un impact negativ si asupra vietii sociale a barbatului, nu numai asupra vietii sexuale (65% dintre subiecti considera ca absenta increderii in propria sexualitate afecteaza increderea in sine si respectul de sine, in timp ce 47% iau in considerare reducerea increderii barbatului in viata sociala);
1/3 dintre subiecti nu au putut preciza definitia corecta a disfunctiei erectile;
1 din 10 barbati a afirmat ca nu cunoaste termenul de "disfunctie erectila", cauzele sau efectele acesteia.



Ce este disfunctia erectila...

Multe persoane considera ca disfunctia erectila semnifica o impotenta completa, ceea ce nu este adevarat. DE (disfunctia erectila) este definita ca fiind imposibilitatea de a obtine si/sau mentine o erectie acceptabila pentru realizarea unui raport sexual plin de satisfactie.

Daca raporturile sexuale intretinute sunt nesatisfacatoare si crezi ca partenerul tau sufera de DE, recomanda-i sa consulte un medic specialist.

Pentru DE exista tratamente care iti pot ajuta partenerul sa obtina o erectie ferma si sa dobandeasca astfel incredere in propria sexualitate, rezultatul fiind imbunatatirea vietii sexuale a ambilor parteneri. Medicul specialist va poate ajuta, oferindu-va informatii despre tratamentul DE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu