luni, 1 martie 2010

Diana Oprea te ajuta sa ai silueta ideala!
Campioana Mondiala la Fitness, Diana Oprea, a lansat programul FitCamp - training complet de fitness de 12 saptamani - in care ofera toate exercitiile si resursele astfel incat cei care il practica sa ajunga la silueta ideala.

Trainingul este disponibil online pe site-ul www.fit-camp.ro/eva si poate fi accesat oricand si de oriunde. Pana pe 11 decembrie 2009 FitCamp are o oferta unica realizata in parteneriat cu portalul Eva.ro. Toti cei care se inscriu pana la aceasta data beneficiaza de intreg programul cu 45% discount si primesc 5 bonusuri incluse in program. Click aici pentru detalii.

Diana iti impartaseste cateva dintre secretele sale, care te pot ajuta sa ai silueta ideala, la care ai visat.

1. Cat timp trebuie sa dedicam saptamanal exercitiilor fizice pentru ca rezultatele sa fie vizibile cat mai rapid?

Pentru a obtine rezultate avem nevoie de un minim necesar de trei antrenamente saptamanale. Timpul obtinerii unor rezultate remarcabile depinde de organismul fiecarei persoane in parte si de programul de antrenament efectuat. Pe langa antrenamente, un rol extrem de important il joaca dieta alimentara. Trebuie avut in vedere faptul ca antrenamentele si dieta actioneaza foarte bine impreuna si nu trebuie omisa niciuna ditre cele doua. Un alt factor important este odihna, organismul nu da rezultate pe fond de oboseala, deci trebuie acordata o mare atentie odihnei.

2. Care sunt exercitiile fitness ce ne permit sa scapam de celulita si de "aripioarele” din zona coapselor?

Zona “aripioarelor” si a coapselor poate fi lucrata extrem de eficient atat in sala de fitness, pe aparate, cat si in programul de aerobic prin exercitii cu greutati mici sau cu greutatea propriului corp. Un element important in atingerea obiectivului propus este antrenamentul cardio, care pe langa faptul ca angreneaza in efort musculatura picioarelor, acesta are ca scop si arderea tesutului adipos. In ceea ce priveste celulita, este bine ca pe langa antrenamentele propriu-zise, sa efectuam sedinte de masaj anticelulitic care ajuta la diminuarea aspectului neplacut de coaja de portocala. Pe langa antrenamente si masaj este foarte important sa avem si un regim alimentar sanatos.

3. Ce tipuri de exercitii sunt recomandate pentru a slabi dupa nastere?

Pentru a scapa de kilogramele acumulate in timpul sarcinii, dar si pentru a creste ritmul cardiac, exercitiile recomandate dupa nastere sunt cele aerobice. Acestea pot fi plimbari alerte, inot, mers pe banda, pedalare pe bicicleta. Important de retinut este faptul ca trebuie sa asteptam cel putin sase saptamanai inainte de inceperea exercitiilor fizice dupa nastere sau sa avem acordul medicului specialist in acest sens.

4. Care sunt cele mai eficiente exercitii pentru reducerea "colaceilor" abdominali?

Pentru a scapa de “colaceii” abdominali trebuie tinut cont de trei lucruri: 1. Antrenamentul cardio - este extrem de eficient si ajuta la arderea tesutului adipos. 2. Exercitiile pentru abdomen - sunt benefice pentru “construirea” peretelui abdominal. 3. Dieta - abdomenul se “lucreaza” atat la sala cat si in bucatarie. Trebuie sa fim foarte atenti la ceea ce mancam. Si asta nu doar pentru a avea abdomenul mult visat ci si pentru a fi sanatosi. Dieta este un factor deosebit de important in viata fiecaruia dintre noi.

5. Este important momentul zilei in care efectuam exercitiile?

Este foarte important. Personal cosider ca cel mai bun moment pentru efectuarea exercitiilor fizice este dimineata. Am observat ca antrenamentul efectuat in aceasta parte a zilei te monteaza intr-un mod pozitiv pentru tot ceea ce urmeaza in ziua respectiva. Te simti tonic, esti vioi si abordezi probleme zilnice cu mai mult optimism. Acest lucru nu este general valabil deoarece exista organisme ce reactioneaza mult mai bine la antrenamentele din timpul zilei sau seara.

6. Desi numeroase femei vor sa slabeasca, unele au nevoie sa se ingrase. Ce tipuri de activitati fizice sau exercitii sunt recomandate in aceste cazuri?

Pentru persoanele care au nevoie de crestere in greutate recomand cresterea masei musculare si nu acumularea de grasime. Grasimea este nociva sanatatii si afecteaza aspectul corporal in timp ce o musculatura bine dezvoltata imbunatateste aspectul fizic si ne face sa ne simtim mai puternici si mai sanatosi. Din punct de vedere alimentar este bine a se consuma atat proteine cat si carbohidrati in diferite combinatii, totul depinde de modul in care reactioneaza organismul la aceste combinatii. Oricine doreste sa creasca in greutate trebuie sa acorde o mai mare atentie alimentatiei decat in mod normal dar si suplimentelor nutritive.
7. Care consideri ca este cea mai buna varianta: exercitiile efectuate acasa sau cele la sala de fitness?

Consider ca orice forma de miscare este benefica pentru organismul uman, indiferent de locul efectuarii acesteia. A face un antrenament la sala, a alerga in parc, a inota intr-un bazin, ori a schia la munte toate aceste forme de miscare sunt extraordinare si aduc o multime de beneficii sanatatii noastre.
Indicat este ca exercitiile sa fie efectuate intr-o sala de fitness dotata cu aparatura corespunzatoare si daca este posibil sub supravegherea unui specialist. Intr-o sala de fitness ai acces la aparatura pe care, in mod normal, acasa nu o avem. Instructorul este important deoarece acesta iti creeaza antrenamente in functie de target, in functie de starea de sanatate, in functie de modul in care reactioneaza organismul la tipurile de exercitii propuse, dar te si motiveaza.

8. Daca se intampla sa iti lipseasca cheful de antrenament, cum reusesti sa te mobiliezi?

Imi place sa spun ca sportul este un drog pozitiv. “Cheful de antrenament” vine odata cu stabilirea unor obiective si inceperea unui program de antrenament. Se intampla sa fie si zile pline care fara sa vrei duc la oboseala, insa imediat ce am intrat in studioul de aerobic, starea mea de spirit se modifica. Acolo fac ceea ce imi place cel mai mult: predau diferite stiluri de aerobic si ajut oamenii sa isi atinga obiectivele. Sportul ne face sa gandim pozitiv si acest lucru produce “cheful de antrenament”.

9. Care este secretul tau?

Ca fosta sportiva de performanta, consider ca cel mai mare secret al meu este disciplina si dedicatia de care dau dovada atunci cand doresc sa imi ating un obiectiv. Imi stabilesc un tel in fiecare zi si nu renunt pana ce acesta nu e atins.

10. Muzica ne poate motiva in timpul exercitiilor fizice. Care este muzica pe care lucrezi cel mai bine?

Cea mai buna muzica pentru un program de antrenament este muzica ce iti place cel mai mult. In programele de aerobic pe care le predau la ONE Fitness am ales diferite stiluri de muzica, asezate in asa fel incat sa stimuleze pe toata lumea. Evident este faptul ca ritmul muzical este diferit in functie de clasa predata. Daca, de exemplu, este o clasa de tonifiere musculara, ritmul nu este foarte rapid, insa la clasele de cardio si coregrafie intensitatea ritmului creste. De asemenea, la partea de stretching, nelipsita din fiecare antrenament, aleg un ritm lent si relaxant. Pentru mine, dar si pentru cei ce fecventeaza clasele mele de aerobic, muzica este cel de-al doilea instructor si joaca un rol deosebit de important.

11. Cum s-a nascut programul FitCamp si care este scopul lui?

Programul Fit Camp a pornit de la ideea ca foarte multi dintre noi au un program extrem de incarcat. Am conceput un program de antrenament, care se intinde pe 12 saptamani, si care poate fi efectuat si acasa. In acest program se regasesc exercitii pentru incalzirea organismului inainte de efort, exercitii cardio si de tonifiere, dar si elemente de relaxare musculara. Scopul acestui program de a coopta cat mai multe persoane in aceasta “breasla de sportivi” si de a explica prin exercitii cat de important este sportul pentru sananatea unui om. Cei ce vor intra in acest program nu doar ca vor arata la exterior mai bine, dar isi vor schimba stilul de viata, se vor simti mult mai bine in propria piele. Sunt convinsa ca acest program poate schimba viata multor persoane!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu