luni, 1 martie 2010

Sportul - cea mai buna optiune


MAI MULT DESPRE: cafea, calorii, dieta, exercitii, NESCAFE
Silueta perfecta este un vis, care insa pare greu de realizat pentru unele dintre noi. Cand vorbim despre silueta perfecta ne gandim in primul rand la diete alimentare si sport - ce alimente sa consumam, ce exercitii ar trebui practicate, pe ce ar trebui sa se centreze?

Multora nu le surade ideea de exercitii fizice, insa nu este asa de complicat sa faci sport pe cat pare. NESCAFÉ iti spune cum poti sa te mentii in forma mereu fara sa depui foarte mult efort!

In loc sa te gandesti ca este greu si obositor, gandeste-te ca sportul iti va creste nivelul de energie si vei fi in forma, pentru ca acesta este chiar scopul practicarii miscarii fizice.

O abordare corecta a miscarii este practicarea unui sport care iti place cu adevarat. Sunt o infinitate de optiuni pe care le poti aborda: mersul pe jos, pescuitul, voleiul, golful, tenisul sau orice activitate in aer liber. Gandeste-te ce ti-ar placea sa faci, orice fel de activitate care te tine in miscare te va ajuta sa arzi mai multe calorii si grasimi. Unele exercitii sunt mai eficiente decat altele, dar nu te concentra pe acest aspect atunci cand iti alegi ce tip de miscare vrei sa practici.

E bine sa abordezi activitati variate in rutina ta zilnica pentru a avea cele mai bune rezultate. Atunci cand faci miscare in mod regulat vei fi in forma, te vei putea concentra mai bine si starea ta de spirit va fi excelenta. Asigura-te, de asemenea, ca iti schimbi rutina de exercitii fizice pentru a nu te plictisi sau a nu te enerva dupa o anumita vreme.

Dupa ce vei hotari ce sport ti se potriveste, ar trebui sa mai tii cont de cateva aspecte. Incearca sa profiti de fiecare data de primele ore ale diminetii, cand poti opta pentru alergari usoare in parc, inot sau mers pe bicicleta si nu uita sa alegi o tinuta cat mai lejera, care sa permita evaporarea transpiratiei. De asemenea, consumul de lichide in timpul exercitiilor sportive este foarte importanta, pentru ca determina un ritm mai accelerat al procesului de digestie si iti hidrateaza corpul.

Pentru a te asigura ca ai energia necesara pentru exercitiile sportive, ar trebui sa stii cateva lucruri despre efectele pe care cafeaua solubila le are asupra formei fizice. Mai mult ca sigur consumi zilnic cafea, fara a sti cum iti influenteaza forma fizica.

Iti poti imbunatati semnificativ performanta fizica daca vei consuma o cafea solubila inainte de inceperea exercitiilor. Cantitatea de cafeina continuta intr-o cana de NESCAFE contribuie la cresterea rezistentei fizice si reduce oboseala resimtita in timpul efortului. Chiar si o cantitate mica de cafeina, de 90 miligrame poate influenta performanta fizica. Astfel, consumul de cafea inainte sau in timpul desfasurarii exercitiilor poate fi o solutie optima, dand posibilitatea prelungirii acestora.

Dupa cum au demonstrat cele mai recente studii furnizate de NESCAFE, cafeaua reduce oboseala in timpul exercitiilor fizice si imbunatateste performanta fizica, atat in cazul exercitiilor usoare, cat si a celor de performanta si de mare intensitate, care pot dura de la 30 pana la 120 de minute.

Sub influenta cofeinei, muschii incep sa foloseasca grasimile din corp ca sursa de energie in locul carbohidratilor, pentru efortul fizic. Astfel, cafeaua pastreaza zaharul in tesuturi pentru a fi exploatat in momente de efort maxim. Cafeaua are si abilitatea de a creste contractiile muschilor; prin transferul de calciu, sodiu si potasiu la nivelul celulelor, se ajunge la o contractie mai puternica a muschilor.

Acum tot ce trebuie sa faci este sa iti alegi sportul favorit, sa iei tinuta potrivita si sa bei o cafea solubila NESCAFE cu gust atat de bun. Si esti gata de treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu