luni, 1 martie 2010

Gustari care nu ingrasa
Da, poti manca de mai multe ori pe zi fara sa te ingrasi. Citesteghidul celor mai intelepte gustari si nu va mai fi niciodata nevoie sate infometezi.

In general, o femeie are nevoie de 2250 de calorii pe zi, sa zicem 1500,in cazul in care incearca sa scape de cateva kilograme care ii daudureri de cap. Aceste calorii trebuie obtinute din alimente care suntcat se poate de bogate in vitamine, minerale si fibre. Uita, asadar, dechips-uri, ciocolata sau de semipreparate. Dar nu iti interzice nimenisa iei mici gustari, mai ales in aceasta perioada, cand, dupa meseleincarcate de sarbatori, esti tentata sa mananci mai mult. Daca stii saalegi alimetele potrivite, vei fi intr-o forma buna si chiar vei aveasansa sa slabesti.

Regulile gustarilor
Nu sunt nici dure si nu dau nici rezultate miraculoase dar daca respecticateva indicatii generale te vei simti sanatoasa si usoara.Important este sa mananci putin dar des, pentru a-ti mentine nivelul deenergie de care ai nevoie intr-o zi, evitand starea de oboseala si lipsade concentrare. De asemenea, acest program se recomanda persoanelor caresufera de indigestii sau care au probleme doar cu digestia mancarurilorgrele. Astfel, poti incerca cu incredere o gustare usoara la fiecaretrei ore: o felie de paine si o felie de branza sau un bol de salata,un fruct ori un iaurt. Daca se intampla sa iei in greutate din cauzaacestor gustari, inseamna ca trebuie sa ai mai mare grija la ce mananci.Concentreaza-te asupra fructelor si legumelor proaspete care contincantitati apreciabile de apa, pentru a-ti mentine corpul hidratat darsi asigurat cu vitamine.

Daca simti un gol in stomac din pricina foamei, incearca o bauturainainte de a manca (oricum, trebuie sa bei 2 litri de lichide pe zi).Asigura-te ca gustarea nu are mai mult de 4 g de sare, care contin 1,6g sodium. Excesul de sodiu poate provoca retentia de fluide, tensiunesi pierderi de calciu. O felie de paine contine 200 mg de sodium, iaro felie de sunca la gratar, 800 mg de natriu.

Gustari sanatoase
Popcornul facut acasa are un continut scazut de sare si zahar si esteo buna sursa de fibre (1g/25g), necesare pentru functionarea sanatoasa astomacului. Si pentru ca se mananca migalos, boaba cu boaba, te vei saturamai repede si pentru mai mult timp. 25 de grame inseamna aproximativ140 de calorii.

Cruditatile. Incearca porumbul, rosiile, guliile. Sunt usoare si pelanga aceasta asigura vitamine, minerale si fibre. Portocalele silegumele rosii ca patlagelele si morcovii ajuta la mentinerea unui tencurat si la sanatatea ochilor. De asemenea, se considera ca actioneazaactiv impotriva cancerului, a bolilor de inima si de ochi. Broccoli estebogat in calciu si magneziu - specialistii spun ca minimalizeaza SPM sidurerile menstruale.

Iaurt fara grasimi. Astfel, te vei asigura ca dieta ta este bogata incalciu. Multe femei neglijeaza acest aspect, nepasare care conduce maitarziu la aparitia osteoporozei.

Fructele. Atat cele proaspete cat si cele uscate contin antioxidantiimportanti, vitamine si minerale care intaresc imunitatea celulelorimpotriva radicalilor liberi. Fructele proaspete contin multa apa,asa ca au mai putine calorii decat cele uscate.

Prajiturile din orez. Sunt cele mai slabe gustari, fiecare prajituracontinand doar 0,3g grasimi si 37 calorii.

Bauturile pe baza de lapte. O cana cu lapte aburind, un milkshake cutot felul de arome sunt idei delicioase care iti asigura necesarulde calciu. Daca duci dorul ciocolatei, procedeaza in felul urmator:dizolva 3 linguri de ciocolata in 250 ml lapte degresat si putina apafierbinte. Continutul este gustos si are 127 calorii.

Ouale. Contin fier, vitamina B si minerale importante. Galbenusulcontine crom, care ajuta la mentinerea unui nivel corect al zaharuluidin sange.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu