marți, 9 martie 2010

Exista sau nu punctul G?
Aceasta zona erogena este rodul imaginatiei femeilor. Mai pe scurt, punctul G este un mit, sustine un grup de cercetatori din cadrul Colegiului King din Londra.

Conform Dailymail.co.ok, oamenii de stiinta au desfasurat un studiu, la care au participat peste 1.800 de femei, si nu s-a gasit nicio dovada potrivit careia punctul G ar exista. Mai grav, acestia sustin ca presupusa zona aglomerata cu terminatii nervoase este numai in imaginatia noastra, a femeilor, influentate fiind de terapeutii sexuali si articolele din revistele de specialitate, potrivit BBC.co.uk.

La studiu au participat perechi de gemene identice sau non-identice cu varste cuprinse intre 23 si 83 de ani.

Sexologul american Beverly Whipple, care a ajutat la popularizarea conceptului de punct G, numit astfel dupa Ernst Gräfenberg, omul de stiinta german care a descoperit aceasta zona erogena in anul 1950, sustine ca rezultatul studiului este gresit. Whipple a pus in evidenta existenta punctului G intr-un studiu care a cuprins 400 de femei si a scris numeroase carti despre acest fenomen, printre care si "Punctul G si alte descoperiri despre sexualitatea umana".

Potrivit Times, Beverly a declarat: "Cercetatorii britanici nu au luat in considerare experienta lesbienelor si a femeilor bisexuale, precum si efectul diferitelor tehnici sexuale. Oamenii de stiinta au omis si faptul ca gemenele nu au, in general, acelasi partener sexual", a spus Whipple.



Punctul G a fost fotografiat

Stiu ca suna si cum am vorbi despre o nava extraterestra, dar punctul G a starnit, de-a lungul timpului, multe dezbateri intre sexologi si nu numai. Anterior acestui studiu se presupunea ca aceasta zona erogena, sub forma unui bob de mazare, este constituita dintr-o masa musculara cu mai multi nervi.

Punctul G ar fi localizat la aproximativ cinci centimetri in interiorul vaginului spre abdomen, in spatele osului pubian (intre uretra si vagin) - distanta variind in functie de fiecare dintre noi. Fiind dificil de localizat, unele femei sunt de parere ca nici nu exista. Daca ar fi sa ne luam dupa acest studiu, femeile care se simteau neimplinite din punct de vedere sexual pentru ca nu le-a fost atins punctul G, acum nu mai au niciun motiv de ingrijorare, pentru ca el nu exista. Simplu, nu-i asa?
Insa, anul trecut, italianul Emmanuel Jannin, profesor de sexologie medicala, sustinea ca punctul G nu numai ca exista, ci ca poate fi chiar fotografiat. Nu toate femeile il detin, dar el exista.

"Femeile care nu sunt dotate cu un punct G vizibil, nu pot avea orgasme vaginale. Cele care detin acesta zona erogena trebuie sa stie ca punctul G poate fi usor de depistat cu ajutorul unei metode foarte rapide, simple si ieftine. Pentru asta nu este nevoie decat de o simpla ecografie transvaginala", este o declaratie al lui Jannini aparura in New Scientist.

Nu esti dotata cu punctul G? Nu-i nimic, il inventam. David Matlock, un chirurg plastic din Beverly Hills, declara ca poate crea o versiune artificiala a punctului G. Deci mai exista o sansa...

Inca de la inceputul anului 2008, Dailymail.co.uk anunta ca o serie de medici americani promoveaza injectia cu colagen, care mareste punctul G. Cam scumpa, ce-i drept, costa aproximativ 1000 de euro, dar trebuie sa stii ca are capacitatea de a dilata punctul G si, implicit, de a mari placerea sexuala. Tratamentul se poate administra in maxim 30 de minute, sub anestezie locala si nu necesita spitalizare. Ce face acest tratament? Sensibilizeaza si dilata temporar zona erogena situata in tesutul dintre vagin si uretra, facilitand descoperirea punctului Gräfenberg. Trebuie sa stii ca efectele acestui tratament pot dura pana la patru luni.



Sa ne continuam cautarile!

Dr. Petra Boynton, terapist sexual la Universitatea din Londra, spune: "Este ok sa ne cautam in continuare punctul G, dar nu trebuie sa fim dezamagite daca nu il gasim. Ne putem canaliza energia sexuala spre alte parti ale trupului, nu-i asa?". Intr-adevar, ne putem bucura, pur si simplu, de placerea de a face dragoste si/sau sex...

Daca nu gasesti punctul tau G, ce ar fi sa il cauti pe al lui, al iubitului tau? O atingere usoara a prostatei ii poate innebuni, chiar daca "procesul tehnologic" nu poate fi intotdeauna placut pentru tine. Ai nevoie de un deget umezit cu lubrifiant, de preferat pe baza de apa, pe care il introduci usor in rectul partenerului si apoi faci miscari incete de "dute-vino". Astfel, prostata lui va fi stimulata de varful degetului tau, aceasta miscare trezindu-i placeri si orgasme nebanuite. Aceasta forma de stimulare in combinatie cu sex oral il poate duce in al noualea cer! Deci, atingerea usoara a prostatei poate fi punctul G al barbatilor!

Pana la urma, punctul G este mai degraba o chestiune subiectiva decat o realitate fizica. Viata ta sexuala nu are de ce sa fie ruinata din cauza posibilei inexistente a acestei zone erogene. Acest studiu a fost inca o "cercetare amanuntita" menita sa rascoleasca (inca o data) multitudinea de mituri (sau nu) ale sexualitatii umane. "Nu mi-am gasit inca punctul G, dar, impreuna cu prietenul meu, imi face placere sa il caut in continuare", imi spune Ana in varsta de 29 de ani.

Din pacate, multe femei nu au orgasmele pe care si le doresc pentru ca nu isi cunosc indeajuns de bine propriul trup.

Este foarte important cum percepem ideea de sexualitate, act sexual, dorinta. Deci, exista sau nu punctul G? Raspunsul, potrivit cercetatorilor, este nu. Sper ca nu ti-a ravasit viata si trairile sexuale ce vor urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu